fredag 28. november 2008

Bakedag - og adventshilsen

I går hadde jeg en liten bakedag hjemme. Bakte rundstykker og ingefærkjeks - så nå lukter skikkelig jul i huset (kanel, ingefær og nellik). Sammen med Lasse bakte jeg "Guttenes kake" etter ei oppskrift han hadde fått på skolen. "Vi" bakte vil si:
*Lasse leter fram ingrediensene
*Lasse leser oppskrifta
*Mamma mekker sammen kakedeig
*Lasse smaker og godkjenner
*Mamma heller røra i forma og setter den inn i ovnen
*Lasse ser på tv
*Mamma passer på kaka mens den steiker
*Lasse spør om kaka er ferdig snart
*Mamma rydder kjøkkenet mens kaka fortsatt står i ovnen
*Lasse kommer inn på kjøkkenet for å sjekke om "kaka enda ikke er ferdig"
*Mamma "prøvestikker" kaka for å se om den er ferdig
*Kaka får stå 5 minutter til i ovnen
*Lasse ser på tv
*Mamma tar kaka ut av ovnen
*Lasse tripper utålmodig ved siden av kaka til den er nok avkjølt
*Lasse skjærer opp kaka og serverer stolt kaka mens han forkynner at "denne har æ bakt - ja, ho mamma har jo hjulpet mæ"
:o)



Pakket ned noen ingefærkaker som er på tur nordover til mormoren min. Rett før jeg skulle legge meg, fant jeg plutselig ut at det kunne være koselig med litt pynt på kakeboksen. Så det ble en ganske enkel og fort-gjort-pynt på en tom pepperkakeboks.
...men kjenner jeg mormor rett, så kommer hun til å være storfornøyd :o)

Denne helga er helt fullbooket - i kveld er det julebord med koret mitt, i morgen har vi julebord på jobb, og søndag er det tid for adventskonsert!
Så får vi se om jeg rekker å sy litt om på julegardinene til kjøkkenet mitt, eller om de ikke kommer opp før i neste uke ;o)

Ha en fin dag - og ei riktig koselig helg!

torsdag 27. november 2008

Sweet 16

Tenk at ungen min er blitt 16 år!! Her er et bilde av Ine da hun var 1 1/2 år gammel, tatt i 1994 - se for en skjønn liten krølltopp :o)




Du har mange strenger å spille på og mange roller å fylle. Man kan undres på hvordan dagene og timene strekker til... Likevel har du alltid et smil til overs og omtanke for de rundt deg! Mye har du rukket i løpet av dine første 16 år - og vi føler oss trygge på at du kommer til å realisere dine drømmer og nå de mål du setter deg. Du er en sjelden kombinasjon av ytre og indre skjønnhet. Vi er utrolig stolte av deg! Du er full av humor, en gledesspreder. Talentene står i kø; en stemme som bergtar, en innlevelse som rører hjertestrenger, en utstråling som lyser opp ethvert rom. Ansvarligheten og ergjerrigheten du viser er unik - men, gi deg selv rom til å lene deg tilbake, senke skuldrene, lukke øynene og bare være!
For oss er du en strålende kombinasjon av "Iskongens hjelper", "Vinterjenta" og "Gabriella". Gratulerer så mye med 16års dagen! Håper du får en fin dag - og ønsker deg lykke til i denne hektiske førjulstida. Vi er kjempeglade i deg, Inemor!

*mange klæmma* Lasse, Kamilla, Cato & mamma <3



Siden ikke Ine skulle være hjemme i dag, så feira vi litt på forskudd i går ettermiddag. Her er litt bilder fra bursdagskalaset:




Fikk en kjempeflott strikka-tunika fra tante Trine, Emilie og Sebastian - det var helt tydelig at den falt i smak :o)




Vi gav henne et gavekort på dansekurs - så etter nyttår blir det jazzdans på Kulturskolen i Harstad ;o)









Noe av det beste Ine vet er banana split - sa da har jeg forsøkt meg på Banana Split kake. Kan vel trygt si at det var stor suksess *kniis* Kaka ble borte på null-komma-svisj ;o)


Jeg hadde invitert Ine sin kjæreste - og vi benyttet anledningen til å ta litt bilder av dem, siden de hadde pynta seg ;o)




Flotte ungdommer, som jeg er veldig stolte av <3

tirsdag 25. november 2008

Tirsdagstanker - og en hyggelig hilsen


Dagene flyr avgårde... Etter ei koselig helg på hytta hos gode venner, er det jammen blitt tirsdag alt! Jeg er inne i gruble-modus for tiden. Det kan være ganske irriterende til tider - spesielt når man havner langt inne i en tankespiral. Innimellom føler jeg meg litt som Gruble-Smurfen: "Hvorfor ditt og hvorfor datt - og hvorfor var det stjerneklart og kaldt i natt, og hvordan kan det skje at noen stjerner faller ned? Hvorfor har gammel-smurfen grønne fingre når de er blå? Hvordan kan det skje og hvorfor blir det sånn?" ...og sånn går nå dagene... Hvorfor kan man ikke tillate seg å bare nyte hverdagene når man har det så fantastisk bra? Hvorfor må det sitte en liten en på skulderen og hviske inn i øret: "Enn om...?" Så har vi tankesurret gående igjen...*sukk* Kanskje er det fortidens erfaringer som lager krøll for meg - det er jo nesten for godt til å være sant, så da må jo noe være galt en plass. Nei, jeg tror jeg må lære meg å bruke affirmasjoner aktivt i denne "tulle-tanke-tiden" for å få meg ut av gruble-og-lage-seg-merkelige-tanke-spiraler-modus ;o)
"Du har det utrolig bra og har tenkt å fortsette med det!" *så-det-så*

:o)

Denne hyggelige hilsen har jeg fått av søte Nina - med følgende begrunnelse:
Evy Kristin fordi du er såååå god å ha, og har noen fantastiske evner til å gjøre en annen glad.
Tusen takk, Nina - du er en ordentlig go'ing *sukk i hjertet* :o)


onsdag 19. november 2008

Snart tid for advent!

...brrr...i dag fryser jeg!! Det er skikkelig ruskevær ute - hadde vært såååå koselig å vært hjemme fra jobb i dag, hatt fyr i peisen, varm kakao, tente lys og småkaker i ovnen...mens kongerøkelsen duftet og koselig musikk surret i bakgrunnen....*sukk*

November har flydd avgårde, nå er det ikke mange dagene igjen til 1. søndag i advent!! Åh - advent er "min årstid"! Selv om sola har forsvunnet og det ikke er mange glimt av dagslys, så storkoser jeg meg i adventstiden :o) Elsker å pusle med hobby-ting-og-tang, bake småkaker og andre typiske advents-sysler sammen med hottentottene. *nam-nam-julemarsipan*

Har du faste tradisjoner for adventstiden?

1. søndag i advent er det alltid konsert på skolen her i bygda. Det er barnekoret og skolekorpset som inviterer bygdefolket til lystenning og konsert. Siden jeg har hatt barn med i koret i 10 år *dååån - så lenge* så er dette blitt en fast tradisjon hos oss. En annen "tradisjon" er at jeg lager plakater til konserten *kniis* Har akkurat fått unna årets plakat, den blir hengt opp iløpet av uka.....så da er det bare å begynne nedtellinga!! Har laga plakaten i photoshop - for enkelhets skyld (før tegnet jeg 4-5 stk.i min. A3-størrelse for hånd...)

Ha en riktig fin dag!

tirsdag 18. november 2008

Scrappet


I helga fikk jeg laget et hodeskalle-album til Lasses kompis - men har ikke kommet meg så langt at jeg har tatt bilder av det enda *ting-tar-tid* Det ble forøvrig ganske så stilig - Lasse var superfornøyd!! Det han ikke vet, er at jeg har et album til - som jeg skal lage helt likt til ham ;o)

...så i mangel av noe bedre - og fordi det er et ufyselig vær ute, så slenger jeg inn litt sommerstemning :o)

Ha en riktig fin dag!


søndag 16. november 2008

Tjoho - award!

Jeg har fått en award av Nina *snille* Så koselig da!! :o)
Tusen takk!

Videresender herved til et knippe damer som gir masse inspirasjon med sine flotte, kreative kreasjoner :o)
Ingveig
Lena Katrine
Kirsten
Elisabeth
Anne Bodil
Marianne
Aud


onsdag 12. november 2008

SNØ!!


Endelig!!!
I dag er snøen kommet for første gang denne høsten :o)
Verden ser plutselig mye lysere ut!!
Kamilla ringte meg, helt overlykkelig: "Mamma, det er kommet snø!!!" Hun var plutselig på tur til skolen 1/2 time før normalt - og hadde kledd på seg "den skikkelig tjukke vinterbuksa" *flire godt*

Vi får nyte det så lenge det varer :o)

Ha en fin dag!

tirsdag 11. november 2008

2 år siden!

I dag er det faktisk 2 år siden LillePusi flyttet hjem til oss! Det er helt utrolig å tenke på den lille, tynne, forskremte skapningen som lå under et kassert tv-apparat, innerst i en krok hos Dyrebeskyttelsen i Harstad...og å se henne i dag; en litt smårund koseklump av de sjeldne.
Bildet er tatt da hun kom hjem til oss - hun lå på en sittebenk på kjøkkenet (det var dit hun rømte da hun fikk komme ut av transportkassen). Bra søt, ikke sant - er det rart det var kjærlighet ved første blikk <3

Vi brukte ganske mye tid på å vinne tilliten hennes. Hos Dyrebeskyttelsen hadde de prøvd å sosialisere henne, prøvd å venne henne til å bli håndtert av mennesker. Da vi hentet henne, måtte de holde henne i et håndkle, slik at de ikke skulle bli oppklort. Hmm...rart å tenke på, litt "uvirkelig" at hun var så sky. Rettelse; hun er fortsatt ganske sky, stikker sin vei når vi har besøk og er skikkelig skeptisk til å komme inn når hun tror det er noen utenom "familien hennes" hos oss. Men mot oss er hun verdens snilleste, har aldri klort eller prøvd å bite noen - selv ikke i lekesituasjoner. Hun er bare en supersøt, snill kosepus - som vi alle er blitt så glad i! Vi er jammen heldige som får ha henne sammen med oss <3

mandag 10. november 2008

En scrappers sønn?

Da vi var på Tenerife i vinterferien, viste Lasse seg som en ekte scrappers sønn ;o) Han hadde kjøpt seg en sjokolade og var godt i gang med å spise den, da han pluselig ble oppmerksom på hva som sto på sjokoladepapiret: "Not for girls"...storesøstra hans var velvillig med oversettelse - og, nei, jeg fikk ikke smake *kniis*
Han utbrøt: "Mamma, denne må du scrappe!" Han tok vare på papiret - og alt gikk i glemmeboken...til i går...
Han holdt på å tømme rommet sitt, skuffer og skap - og pluselig dukker sjokoladepapiret opp, mellom sidene på ei mattebok. Stolt overleverte han det til meg, med beskjed om at "nå kan du scrappe!" Så da var det bare å bli enige om bilde - og sette i gang.

Han er en skikkelig go'ing, den gutten min *klæmme*

Mandagsmårra-blues!

Åh - her er mørketida kommet for fullt, og det kjennes også på kroppen!!
Det er mørkt når jeg drar på jobb og mørkt når jeg kommer hjem igjen, på tross av at jeg faktisk slutter kl.15. I denne tiden, før snøen kommer og lyser litt opp - og før sola snur igjen, har jeg pleid å finne "trøst" i et dikt av Senjadikteren Helge Stangnes (han har mange vakre dikt <3)
Tenkte jeg skulle dele det med dere denne mandags morgen:

LYS LANGS EN FJORD


Det mørkne mot vinter som lenge skal vare
- en sommar blei borte, en haust e på reis,
og leia e lagt der vi alle må fare
som tvungen turist på et år under veis.

Så fjern og så frostkald står stjern'der ute,
men nærar e lysan der menneskan bor,
- som glør gjennom natta fra rimgråe rute
skin perlebands-lenker av lys langs en fjord.

Og vi som blei fødd her - og tidlig fekk sanne
at lyset og leiken har mørket som pant,
vi veit at den natta som ligg over landet
e pris førr en sommar som kom - og forsvant.

Men ingen treng sukke og vri sine hender
i lengt etter solskinn og varme i sør
så lenge som lysan fra nordnorske grender
førtell oss at her har vi søstre og brør.

Vi veit at den ætta vi kalle vår eia
i elsk og i armod har kysten bebodd
og tent sine lampe som fyrlys langs leia
tel merke førr folk som har segla og rodd.

Ja, lysan fra stuen langs verharde strender
i mørketidslandet har gått som ei bru
med spenn over fjorda - lik utstrekte hender
med varme og kraft tel å tåle og tru.

Så kom, la oss tenne små lys førr kverandre
som bål imot natt på ei vinterkald jord
der frosten skal vike når menneskevarme
får nå gjennom mørket - som lys langs en fjord.



Ha en fin dag! :o)

søndag 9. november 2008

Farsdag!


Gratulerer med farsdagen, pappa!

Håper du får en fin dag sammen med mamma og Kamilla :o)
Kjør pent heim fra Lyngen

*klæmma*
Bildene er tatt i sommer da hele familien var samlet i Lyngen.

Hva er en far? Det er jo ikke alltid at det er det biologiske som bestemmer at en far er god far.. Ikke alle har en far som fungerer som en pappa. Det beste eksempel på en god far, er kanskje Josef. Han tok seg på alle måter av Jesus, selv om han ikke var han biologiske far.

Her hjemme hos oss har vi også en pappa, ikke biologisk - men på alle andre måter en virkelig far! En far som stiller opp, som er til å stole på, en far som bryr seg - og som man alltid vet er der for ungene! Gratulerer med farsdagen, Cato!

*klæmma fra Lasse, Kamilla og Ine*

Her er frokosten hans i dag - skiver av ferske jordbær på heimebakt brød, med et lite dryss av sukker!


Ha en fin dag sammen med fedrene deres :o)

lørdag 8. november 2008

Koselig besøk


I dag fikk vi besøk av onkel- og tantegutten vår i Ballangen; Mathias 4 1/2 år. For aller første gang skulle han komme å være hos oss helt alene! Vet at han har gledet seg masse og bare ventet på at lørdag skulle komme, sånn at han kunne kommet til oss på Sandstrand. Du kan tro vi har koset oss! Mathias har vært ute sammen med onkel, de har sjekket ut den nye traktoren vår (men ikke hatt start på den - for da kunne den bli litt skummel), gått tur med LilleSprett, vært i ballbingen og spilt fotball med Lasse og Einar. Inne har tiden gått med til Eliasfilm, lego-bygging, barne-tv og lørdagsgodter, playstation-spilling sammen med Lasse - og avsluttet med å se på "Den store reisen" på nrk. Den lille skøyeren var selvsagt "ikke noe trøtt" da han skulle legge seg i den store senga til tante og onkel - men da jeg kikket inn noen minutter etter, sov han tungt :o)

Koselig med tantebarn på besøk - skulle ønske det var litt oftere *sukk i hjertet*

Snart advent

En av mine favoritt"årstider" er adventstiden <3
I dag har jeg pakket ferdig adventskalenderen til Nina - vi har blitt enige om å ha en stempeltrykk-kalender :o) *gleder meg*
Jeg har allerede mottatt min - men har "somlet litt" med hennes *kniis* Og bare for å være "grei" viser jeg litt av de mange konvoluttene jeg har pakket i dag ;o)

Har pakket stempeltrykkene i konvolutter - laget forsiden på konvoluttene i photoshop og limt på. Hadde egentlig en plan om å skrive ut rett på konvoluttene, men så var de for store til skriveren (kunne jo ha reist dem på høykant, men var ganske så blond i gjerningsøyeblikket - så da ble det klipp-og-lim i stedet ;o)

Dagene flyr fort nå - plutselig er desember her!

Litt småtteri en fredagskveld

Dekorerte ei lita eske i går kveld, mens jeg så på Hunter på nrk.



Esken jeg har brukt er en Recipe Box fra We R Mermoy Keepers. I den har jeg tenkt å oppbevare stempeltrykk - det tar jo (av en eller annen merkelig grunn) ei stund før trykkene blir til kort *kniis* ;o)

Nå skal jeg slenge på meg joggeskoene, ta med meg stavene og trave en runde rundt åsen her *flink*

Ha en fin lørdag!


tirsdag 4. november 2008

4x5 om meg..

Jeg er blitt tagget av Nina

Ting jeg liker:
1. De 3 vakre ungene mine - og kjæresten min <3
2. Tanteungene mine *tante sine hjerter* og den nære familien
3. Fotografering og scrapping
4. Tegning, fargelegging, maling - og andre hobbyprosjekter *klipp og lim er kjekt* ;o)
5. Kravle opp i go'stolen med ei bok

Ting jeg ikke liker:
1. Falske personer *blæh*
2. Uærlighet!
3. Krangel og uenighet
4. At noen grer håret mitt *au - så utrolig hårsår*
5. ..å lage middag (syns det er pyton å finne på noe å ha) - husvask ;o)
(også må jeg bare føye til; at ungene låner fargeblyantene mine *kniis*)

Favoritt mat/drikke
1. KYLLING!
2. Vann
3. Heimelaga pizza :o)
4. Salat *mmm*
5. Sjokolade *shhhhh*

Sanger på Ipod/spilleliste:
..nå har jeg ikke IPod - og på mp3-spilleren ligger det lydbøker *kniis* Men jeg lytter til musikk innimellom, og da liker jeg å høre på
1. Gode gamle, som bl.a Eagles - og boy-band-søtsuppe-musikk ;o)
2. Espen Lind (trur nok jeg er litt forelska, ja..)
3. Jørn Hoel *rødme litt*
4. Marit Larsen
5. Heine Totland

...også var det å finne 5 jeg vil vite mer om (som ikke allerede er blitt tagget )

Aase
Ingveig
Åshild
Trine
Linda

Ha en fin dag!

mandag 3. november 2008

Gratulerer Kirsten og Franco!

Kirsten (som jeg jobber sammen med) og Franco fikk en gutt på fredag - gleder meg så til å se den lille melkesjokolade-babyen *sukk i hjertet*

Laget et kort til dem i full fart i går - regner med å ta en tur oppom fødeavdelinga i løpet av dagen :o)



Mandag - nye uke, nye muligheter!
Ha en riktig fin dag!

lørdag 1. november 2008

Kamillas julegaveproduksjon



Jula nærmer seg med stormskritt - og da er det kanskje på tide å starte med de heimelaga gavene for i år ;o)
Vi har senket ambisjonsnivået kraftig - siden jeg skal opereres før jul, og nok kommer til å være en smule redusert *kremt*

Kamilla har bestemt seg for å lage julegaver til de beste venninnene sine i år. Mamman får hjelpe til - så vi skal kose oss sammen noen kvelder framover!

Her er hun i full gang med å stryke filten *flinkepia*








Vi har kjøpt røde pennaler av tovet ull - på salg hos Panduro. De skal dekoreres med filt, knapper og søm - alt etter mottakerens favorittfarger og interesser.











Her er det første ferdig. Vi ble ganske fornøyde med det - og håper Emilie også kommer til å like julegaven sin :o)





Novembertur


I dag lånte hottentottene og jeg naboens skjønne cocker spaniel August - og tuslet oss en tur ut i naturen. Her var det mye spennende å se, så vi lekte at vi var på "oppdagelsesferd" ;o)

Her sitter Lasse, Kamilla og August så fint under et av trærne i "trollskogen".





Mamman fikk også være med på noen bilder - Lasse er fotograf :o)

(Har forresten bestemt meg for å la de andre "slippe til" med kamera, slik at det faktisk finnes noen bilder av meg sammen med ungene...)




Det er desverre ikke kommet noe snø hos oss enda, og hottentottene gleder seg til at det skjer! Det var likevel litt "vinterfølelse" å finne her og der.




Kamilla fant spennende isflak, med flotte mønster...



...og kvister og strå med rim på!
Vi gleder oss til snøen kommer - da skal vi lage engler i snøen, snømann, snølykt og måke masse snø (les: Cato skal måke med traktoren) i en stor haug, sånn at vi kan lage oss ei stor snøhule :o)





Vi hadde forresten noen som holdte nøye øye med oss på store deler av turen.

To havørner satt oppe i åssiden i hvert sitt tre. Ravnene bråkte og varslet, og ørnene tok etterhvert vingene fatt og seilte majestetisk sin veg. Havørner er egentlig et "dagligdags" syn for oss, men jeg er stadig like fasinert over den enorme og vakre fuglen!


Denne gjengen - "Cool and the gang" - var en smule skeptisk da vi kom gående langs inngjerdingen deres *kniis* Det var nok den viltre og spretne August som gjorde de ellers så tøffe værene, en smule usikre....bortsett fra "Cool" da - han la seg demonstrativt ned og tygde på et strå ;o)





En hel flokk av fugler byttet på å sitte i ett tre. De var så fine, med en liten topp på hodet. Vet ikke hva slags fugl dette er - noen andre som vet?




En koselig tur, men det var like deilig å komme hjem igjen, fyre i peisen - og finne fram litt hobbygreier ;o)