tirsdag 30. desember 2008

Gratulerer med dagen, mamma!


Alltid til stede,
jeg vet hvor du er.
Den beste av mødre
hun sitter jo her.

Min mamma hun vet
når jeg trenger en klem.
Hun steller og lager
et koselig hjem.

DU er den beste
av mødre jeg vet.
Din omsorg den varmer,
av øm kjærlighet.

Takk kjære mamma
for alt du gir meg.
Du er så utrolig.
Jeg er glad i deg..


Kjære mamma!
Håper du får en super bursdag i dag :o) Har en liten ting til deg fra Trine og meg, kommer innom i ettermiddag når jeg er ferdig på jobb.
*mange klemmer*


mandag 22. desember 2008

22.desember - Kamilla 12 år!



Gratulerer så mye med dagen, Kamilla!
Tenk at det er hele 12 år siden du bestemte deg for å komme ut av mammas mage. Jeg hadde termin 29. desember (jada - planlegging var et "fremmedord" på det tidspunktet..) - men hadde gitt deg "beskjed" om at du burde komme før 20. desember, eller bare vente til etter nyttår. Jeg hadde nemlig ikke tenkt å tilbringe jula på sykehuset *flire* Meeen, allerede da viste du at du hadde din egen plan over ting ;o)

Så liten som du var - bare 49 cm lang - nå har du nesten nådd mamma igjen!
Oldemor Lilly skulle feire jula hos oss da, så hun fikk hilse på deg samme dag som du ble født. Og nå skal hun feire jula sammen med oss igjen - 12 år etter!

Håper du får en fin dag - gleder meg til jeg kommer hjem fra jobb! Regner med at du pakker opp gavene etter frokost, sammen med oldemor, Lasse, Ine og Cato.
Kos dere - vi sees i ettermiddag!

*mange klemmer fra mamma*


torsdag 18. desember 2008

18. desember - drømmen om Karibia

Hmm... jeg tror jeg må begynne å spare!
Ine Mariel har fått bekreftet at hun er tatt ut som utvekslingsstudent skoleåret 2009/2010. Hun skal reise til Den Dominikanske republikk i august - og tilbringe 11 måneder der. Hun har søkt via AFS - som de anbefaler på det varmeste fra skolen hun går på. Jeg syns de virker veldig seriøse og grundige. Hele søknadsprøsessen er veldig omfattenes og inneholder bl.a intervju med Ine og hjemmebesøk hos oss. Hun måtte også ordne med referansebrev fra andre voknse utenom familien, det kunne heller ikke være en slektning eller lærer. Blir spennende når de kommer hjem til oss etter nyttår!

Den Dominikanske republikk er et av de fattigste landene i Latin-Amerika, samtidig som det er et tropisk ferieparadis - så kontrastene er store. De fleste dominikanere anser familien som en av samfunnets grunnpilarer. Familier er oftest tett sammenknyttet, og det er ikke uvanlig at besteforeldrene bor sammen med resten av familien. Dominikanske familier er meget konservative og beskyttende overfor barna sine, uansett hvor gamle de er. Foreldre ønsker å kjenne barnas venner før de får gå ut med dem, og vertsforeldrene til Ine vil sannsynligvis kreve at hun spør om lov før hun går ut.Det er ikke vanlig at barna i huset har nøkler. Dersom de går ut på kveldstid sitter foreldrene som oftest oppe og venter på dem til de kommer hjem. Disse opplysningene fra AFS gjør at jeg føler meg trygg på at jenta mi kommer til å bli ivaretatt på den aller beste måten mens hun er borte!

Alle AFSere går på privatskole - og det kommer nok til å bli en spesiell opplevelse å plutselig skulle bruke skoleuniform :o) Skolen varer fra september til juni, og man går på skolen fra 8 til 13 mandag til fredag. Skolene forventer at elevene opprettholder et bra nivå karaktermessig. Alle fag er obligatoriske, og hvilke man tar avgjøres av hvilket klassetrinn man går på. Det er månedlige prøver, og eksamener i desember og juni. Man får karakterer hver måned. Elever som får karakterer over 80 slipper å ta avsluttende eksamen. På fritida er det dans som står i fokus. Både unge og gamle er veldig glade i å danse. De går ofte ut, eller arrangerer fest hjemme hos seg selv, hvor hovedaktiviteten er dans. Man danser til alle typer musikk, men favoritten er merengue, som også er nasjonaldansen. Dans er en veldig viktig del av det sosiale liv, og både gutter og jenter lærer det fra de er små. Så, Ine - du får kurse oss når du kommer hjem igjen ;o)

...og mens jeg venter på svar på hvor på øya hun skal dra og hvem som skal være familien hennes - og dermed om vi får lov til å besøke henne under oppholdet - så kan jeg drømme litt om å besøke denne spennende og kontrastfylte øya i Karibien...



søndag 14. desember 2008

14. desember - julepynta inngang

Har julepynta litt ute i inngangspartiet - og fått tatt noen bilder av stasen ;o)







lørdag 13. desember 2008

13. desember - og en familiebukett

I går fikk jeg pynta inngangspartiet vårt - så nå ønskes alle besøkende god jul iallefall....så får bare resten av huset "gå seg til" etterhvert ;o)

En julegave til ble unnagjort (ingen sjanse for at mottakerne leser denne bloggen *kniis*)


Skrev ut bilder av familien som jeg limte midt i en stor blomst fra Heidi Swapp, limte dem på blomsterpinner - og vips: en familiebukett. Har laget et "planteskilt" der det står: "Her dyrker vi familien". En QK-bie ble festet på streng, og et par papirblomster ligger nedi krukka. Et lettvint og fort-gjort gave :o)

Nå har jeg satt deig til lussekatter, skal straks vekke hottentottan - så skal vi bake! Ha en riktig fin Luciadag!


fredag 12. desember 2008

Ny nettside



Tjoho - endelig er nettstedet til chili Harstad oppe og går!! Vi har forsterket og rendyrket profilen vår, og nå får vi endelig vist oss fram i cyberspace også ;o)

...også må jeg jo skryte litt *kniis* Her er barnekolleksjonen som jeg har tegnet til Svalbardbutikken *kry* Utrolig artig å se tegninga si bli til "liv" - og se at folk faktisk ønsker å kjøpe produktene. Kolleksjonen har vært en stor suksess for butikken - og jeg er skikkelig stolt over å ha vært med på dette :o)

Fredag!! ...og i løpet av helga skal forhåpentligvis huset mitt bli vaska og julepynta! Har forresten fått bakt både smultringer og mørlefser sammen med mamma denne uka - så det fylles opp ;o)

Ha ei riktig fin helg!

lørdag 6. desember 2008

6. desember - julekort

Jepp - 6. desember og etterlengtet helg <3
I går kveld og i formiddag har jeg puslet med litt julekort-produksjon. He, he - omsider fikk noen av stempeltrykkene mine noen kort å "bo på" ;o)


Jeg fargelegger med fargeblyanter og drar pigmentet utover med tynner (luktsvak type Sensodor) - denne teknikken kalles MCP.



Denne søte julekatten har jeg kjøpt på nettbutikken Motivet.



Dette juleparet er det Marie - hÄnglar&stÄnglar - som har tryllet fram.


Har en plan om å få laget litt julegodter sammen med hottentottene i dag - skal lage Aases gelebiter, bountyboller og andre syndig gode greier :o)

Ha ei flott helg!

torsdag 4. desember 2008

4.desember - og noen LOer

På Oktobertreffet i Ski fikk jeg laget noen LOer *jippi* Her er en av de:

Her er Lasse klar for elevkveld - styla av storesøster. Fant et tøft ark som var ferdig-tegnet, det var bare for meg å fargelegge ;o)
Fikk låne to tøffe stempler "Tøff&Kul" og "Tøff & kul gutt" fra Stempelglede av Anita. Tekstboks-skyen fikk jeg låne hos Trine - det er et stempel av Tove Svartkjønnli.

Laget også denne om Kamilla og katten hennes, Snutte. Han ble dessverre avlivet for 2 år siden - han har alltid vært en smule spesiell, men til slutt var vi litt redde for ham. Han lå på lur og angrep ungene da de kom hjem fra skolen - og var skikkelig "skummel". Det var med tungt hjerte at jeg besluttet at det beste for ham var å avlive ham. Hadde snakket med veterinæren og fortalt historien om Snutte, og hun anbefalte meg å avlive ham. For, som hun sa, det skjer faktisk at katter også blir psykisk syke og det kan "klikke" for dem :o(
Nå i ettertid har vi "glemt" de dårlige sidene til Snutte - og husker ham for den flotte, moromme og spesielle pusen han var <3

Den neste LOen har jeg fundert på lenge... Kjente at jeg måtte lage en til Kamilla om det å være det midterste barnet i familien vår.

Teksten er:
Kjære søte Kamilla! Jeg vet at det ikke er enkelt å være "barnet-midt-imellom". Ikke er du minst, heller ikke størst - du er alltid midt imellom. De er ikke yngst og ikke eldst, vil alltid være "fast i midten"... Jeg vil du skal vite at selv om du er midt imellom, ikke betyr at du forsvinner bak de andre. Du er en fargeklatt i livene våre og vi elsker deg for at du er deg! Fortsett å være deg selv - og spre lys og farger! - Mamma -


onsdag 3. desember 2008

3. desember - Gratulerer med dagen svigerfar Henning!!




I dag flyttet en søt liten hÄnglar-gutt inn sammen med de andre stempeltrykkene mine. Jeg digger svenske Marie sine herlige hÄnglar&stÄnglar - hun har laget noen aldeles bedårende motiver, og jeg gleder meg til å se hva som kommer framover <3





I dag har min svigerfar, Henning, bursdag. Gratulerer med dagen - du er en flott og omtenksom pappa og svigerfar, en tøysete og hengiven bestefar. Vi er kjempeglade i deg!
Håper gaven passet og falt i smak - og at ho mor steller godt med deg på bursdagen din ;o)

*mange klæmma fra alle oss på Sandstrand*

Henning pleier å si at han ønsker seg noe med knapper på - og siden ikke det var en eneste knapp på gaven i år, måtte det jo bli knapper på kortet ;o)

Ha en fin dag!

tirsdag 2. desember 2008

2. desember - en LO og en adventsblogg






Se hvilke søte små som viste seg da jeg åpnet kalenderen min i dag :o)

Åh - jeg er så glad for at vi fant på å dele stempeltrykk, Nina! Nå skal jeg kose meg helt fram til julaften med disse koselige trykkene - bunken vokser dag for dag :o)Syns jeg er kjempeheldig!! *gliise* Like moro hver morgen; åpne konvolutten og sjekke "hvem" som bor der. Jeg digger advent!!!

Tusen takk, søte du!
*klæmma*






Jeg satt og bladde gjennom noen LOer som jeg har laget - og da fant jeg ut at jeg skulle dele denne med dere:

Lagde den til en konkurranse på Minneriket - temaet var regnbue. Satt med QK-tanga og trykket ut alle firkantene i regnbuens farger (og vel så det) for så å lime dem på et sort bakgrunnsark. Det var ganske mye jobb - og jeg tror neppe jag gidder å lage en sånn til de andre to hottentottene *kniis* Er nok en av de LOene som jeg liker aller best - i sin "enkelhet" ;o)

Ha en fin kveld!



PS! Dere MÅ bare beøske Åshild sin adventsblogg - hun gldedet mange i fjor med sin kalenderblogg, og har heldigvis laget en ny i år:
24 varme tanker
Besøk den - og kos dere!! <3

mandag 1. desember 2008

1. desember - adventskalendere




Nina og jeg har laget hverandre stempeltrykk-adventskalender. Jeg har gått og smugkikket på de spennende konvoluttene i flere uker nå - og ENDELIG ble det 1. desember!!
Se det søte trykket jeg fikk i dag!

Åh - tusen takk skal du ha, Nina - gleder meg til å kose meg med å fargelegge dette *klæmme-på*




Katharina har forresten en Whiff Of Joy-adventskalender i bloggen sin!



...ikke lenge til 2. desember :o)


Adventshelg

Helga har vært full av aktiviteter: 2 julebord og adventskonsert *puh*
Har jeg blitt ferdig med gardinene til kjøkkenet? Neida - de ligger der så fine og venter på nye hemper *rødme*
...så for å hoppe elegant videre - slenger jeg inn et bilde av meg og min kjære fra et av julebordene i helga ;o)


Søndag hadde vi den tradisjonelle adventskonserten her i bygda.
Skolekoret, som Kamilla synger i og Ine dirigerer, sang ute ved julegrana. Tradisjon tro var det "Nå tennes tusen julelys" som ble sunget - og det er ekstra fint når det er barnestemmer som høres, syns jeg!
Som vanlig var det en hustrig opplevelse for kropp - men hjertevarm for sjela :o)

Vel inne i gymsalen på skolen - som forøvrig var helt fullsatt - sang koret litt mer, før de ble avløst av skolekorpset som spilte feiende flott.

Dirigenten i korpset har laget en utrolig flott tradisjon på denne konserten; den avsluttes med at korpset spiller og publikum synger "Deilig er jorden". Så da vi tuslet oss hjemover fra skolen, var det med gåsehud på armene, varme i hjertet og skikkelig julestemning <3