mandag 9. januar 2012

De små og nære ting


Alle trenger vi drømmer!
Drømmer er en måte å overleve virkeligheten på.
...men kanskje trenger vi også å huske å være fornøyde med det vi har - de nære ting...

Kanskje kan livet vårt noen ganger virke kjedelig og ensformig, vi drømmer om noe annet - lengter etter forandring.

Vi klatrer over gjerder - det ene etter det andre - bare for, gang på gang, å oppdage at gresset slettes ikke var grønnere på den andre siden...

Man ender opp rotløse, uten å finne fred noe sted. Lengter bort, til noe annet... Et evig jag om å finne meningen med livet, finne roen i oss selv.

Vi må ikke glemme å stoppe opp og se oss rundt - virkelig se på det vi har rundt oss! Ta oss tid til å se på all skjønnheten, oppleve kjærligheten og verdsette alle verdiene vi har rundt oss.

Være takknemlige! Tenke over hvor mye vi egentlig har å være takknemlig for i livet; hvor rike vi er! Vi kan foredle oss selv bare ved å tenke over hva vi har, huske å ikke ta noe her i livet som en selvfølgelighet. Det er utrolig mye vi selv kan gjøre for at akkurat der vi er her og nå er den grønneste plassen på jord;

"Gresset er grønt nok på vår egen side av gjerdet, bare vi husker å vanne det!"

...og da trenger vi ikke å klatre over all verdens gjerder for å finne et bedre sted å være!

Hvorfor ikke gjøre livet så enkelt som mulig og glede deg til fulle over de små og nære ting:
Alle undrene og all skjønnheten som finners der for å deles av alle, men som så altfor ofte bare tas som en selvfølge. Vær som et barn - i stand til å se og glede deg over disse små og tilsynelatende ubetydelige undrene ved livet:
Skjønnheten i en blomst
Melodien til en sangfugl
Storheten ved soloppgangen
Regndråpene som renner nedover vindusglasset


Sånne småting er så enkle, men likevel avspeiler de den sanne skjønnheten når du ser dem med øyne som virkelig ser, som ikke lenger raser gjennom livet med en slik fart at du ikke legger merke til noe.

Hvorfor ikke bruke denne dagen til et forsøk på å være åpen for alt som skjer rundt deg?

Du vet at freden og roen som vi leter sånn etter, finnes bare et sted...
...og det er i oss selv!

Denne LOen ble til en sein fredagskveld på scrappetreffet i Ski i høst - nå er det ikke lenge til vårens "scrappe-eventyr" på Drømtorp. I dag fikk jeg somlet meg til å bestille flybilletter - så nå kan jeg ha nedtelling på facebook, sammen med de andre scrappe-bertene. Gleder meg masse! ...kanskje jeg til og med får scrappet mer enn én LO denne gangen... ;o)

Ingen kommentarer: