torsdag 18. desember 2008

18. desember - drømmen om Karibia

Hmm... jeg tror jeg må begynne å spare!
Ine Mariel har fått bekreftet at hun er tatt ut som utvekslingsstudent skoleåret 2009/2010. Hun skal reise til Den Dominikanske republikk i august - og tilbringe 11 måneder der. Hun har søkt via AFS - som de anbefaler på det varmeste fra skolen hun går på. Jeg syns de virker veldig seriøse og grundige. Hele søknadsprøsessen er veldig omfattenes og inneholder bl.a intervju med Ine og hjemmebesøk hos oss. Hun måtte også ordne med referansebrev fra andre voknse utenom familien, det kunne heller ikke være en slektning eller lærer. Blir spennende når de kommer hjem til oss etter nyttår!

Den Dominikanske republikk er et av de fattigste landene i Latin-Amerika, samtidig som det er et tropisk ferieparadis - så kontrastene er store. De fleste dominikanere anser familien som en av samfunnets grunnpilarer. Familier er oftest tett sammenknyttet, og det er ikke uvanlig at besteforeldrene bor sammen med resten av familien. Dominikanske familier er meget konservative og beskyttende overfor barna sine, uansett hvor gamle de er. Foreldre ønsker å kjenne barnas venner før de får gå ut med dem, og vertsforeldrene til Ine vil sannsynligvis kreve at hun spør om lov før hun går ut.Det er ikke vanlig at barna i huset har nøkler. Dersom de går ut på kveldstid sitter foreldrene som oftest oppe og venter på dem til de kommer hjem. Disse opplysningene fra AFS gjør at jeg føler meg trygg på at jenta mi kommer til å bli ivaretatt på den aller beste måten mens hun er borte!

Alle AFSere går på privatskole - og det kommer nok til å bli en spesiell opplevelse å plutselig skulle bruke skoleuniform :o) Skolen varer fra september til juni, og man går på skolen fra 8 til 13 mandag til fredag. Skolene forventer at elevene opprettholder et bra nivå karaktermessig. Alle fag er obligatoriske, og hvilke man tar avgjøres av hvilket klassetrinn man går på. Det er månedlige prøver, og eksamener i desember og juni. Man får karakterer hver måned. Elever som får karakterer over 80 slipper å ta avsluttende eksamen. På fritida er det dans som står i fokus. Både unge og gamle er veldig glade i å danse. De går ofte ut, eller arrangerer fest hjemme hos seg selv, hvor hovedaktiviteten er dans. Man danser til alle typer musikk, men favoritten er merengue, som også er nasjonaldansen. Dans er en veldig viktig del av det sosiale liv, og både gutter og jenter lærer det fra de er små. Så, Ine - du får kurse oss når du kommer hjem igjen ;o)

...og mens jeg venter på svar på hvor på øya hun skal dra og hvem som skal være familien hennes - og dermed om vi får lov til å besøke henne under oppholdet - så kan jeg drømme litt om å besøke denne spennende og kontrastfylte øya i Karibien...2 kommentarer:

Nina sa...

Oi, dette hørtes spennende ut. Det blir nok en opplevelse for livet.
Må bare si at de som kommer på besøk til deg i tiden fremover, de må virkelig føle seg velkommen. Inngangspartiet ditt er bare suuuuuuuuuper koselig :)
Og igjen, tusen takk for supre trykk, har ingen av de fra før og er helt betatt.
Ha en fortsatt fin førjulstid *klem*

Anonym sa...

Nå er det bare å spare!! Tenk den opplevelsen da, jeg er skikkelig misunnelig *ler* Har prøvd å få dattra mi til å gjøre noe sånt, men nei...

Kos deg i helga og ha en riktig god jul :)